Google’s Astounding New California Headquarters

Google’s new headquarters has been revealed , the images show an impressive HQ located in mountain view, california. The masterplan, 316,000 square meter, has been developpend by two of the biggest names in the architecture , the danish firm Bjarke Ingels group and the british studio of Thomas Heatherwick. This is the first time that the giant multinational corporation has built a complex from scratch. as a replacement for of constructing immoveable concrete buildings, the architects developed the idea of the lightweight block structures which can be moved to accommodate for future use.
Google's Astounding New California Headquarters  Google's Astounding New California Headquarters bjarke ingels group BIG thomas heatherwick google headquarters mountain view designboom 01
“This project is about much more than just office space; it’s about doing more with the local community as well’, explained david radcliffe, google’s vice president of real estate. ‘we’re adding lots of bike paths and retail opportunities, like restaurants for local businesses. we also hope to bring new life to the unique local environment, from enhancing burrowing owl habitats to widening creek beds.”
Google's Astounding New California Headquarters  Google's Astounding New California Headquarters bjarke ingels group BIG thomas heatherwick google headquarters mountain view designboom 05Google's Astounding New California Headquarters  Google's Astounding New California Headquarters bjarke ingels group BIG thomas heatherwick google headquarters mountain view designboom 03 1Google's Astounding New California Headquarters  Google's Astounding New California Headquarters bjarke ingels group BIG thomas heatherwick google headquarters mountain view designboom 04
 “When we met each other in mountain view we thought it would be interesting to work with each other, and google, to come up with something that would be much more creative than anything we could have come up with ourselves” said bjarke ingels. “When you visit the google campus there are lots of trees,’ notes thomas heatherwick, ‘but there’s this constant undermining of that by the road system and the infrastructure required for all of those cars. it feels like trees are street furniture.”

“Everything has turned into parking lots,’ continues Ingels. ‘We are trying to reverse this process and recreate some of the natural qualities that have been there in the first place. To transform the sea of parking that you find today, into a natural landscape where you will find an abundance of green outside, but also inside.”

Google's Astounding New California Headquarters  Google's Astounding New California Headquarters bjarke ingels group BIG thomas heatherwick google headquarters mountain view designboom 07Google's Astounding New California Headquarters  Google's Astounding New California Headquarters bjarke ingels group BIG thomas heatherwick google headquarters mountain view designboom X2 C  pia

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.